Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Novske te po dva na području Petrinje i Gline. Počinjene su po tri teške krađe i prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, utaja, krađa i krivotvorenje isprave.
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno sedam počinitelja. Po dva narušavanja počinjena su na području Siska i Kutine, a jedno na području Hrvatske Kostajnice. U po dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i na naročito drzak način, a u jednom slučaju vikom i galamom.
 
Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, osam na području Kutine, dvije na području Siska i jedna na području Gvozda. U jednoj nesreći je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teško, a sedam lakše ozlijeđeno. U tri nesreće s ozlijeđenima je jedna osoba zadobila teške, a dvije osobe lakše ozljede, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na kutinskom području vozač je pobjegao s mjesta događaja i još nije pronađen, a također u jednoj nesreći na području Kutine vozaču je utvrđena alkoholiziranost od 1,88 promila.
 
U mjestu Brubno, na području Gline, uz rub ceste pronađena je ručna bomba, koju su policijski službenici uklonili s mjesta pronalaska.

Stranica