Prekršaji počinjeni u prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkotest_ruka.jpg
Foto:  Ilustracija 

U subotu, 1. lipnja oko 4.45 sati, policijski službenici su u Rimskoj ulici u Sisku zaustavili osobni automobil njemačkih registarskih pločica, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao 31-godišnjak. Po utvrđenom prekršaju isključen je iz prometa te mu je oduzeta vozačka dozvola. Pola sata kasnije isti je ponovno zatečen u Sisku kako upravlja osobnim automobilom, a ovoga puta mu je alkotestiranjem utvrđeno 0,91 promil. Kako su okolnosti upućivale da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja, određeno mu je zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje te će zbog počinjenih prekršaja prekršajnom odjelu Općinskog suda u Sisku protiv njega biti podnijet optužni prijedlog. 

U nedjelju, 2. lipnja oko 14.30 sati, prilikom nadzora prometa policijski službenici su u mjestu Mala Gorica, na petrinjskom području, zaustavljali osobni automobil sisačkih registracija, čiji se vozač nije zaustavio na znakove koje mu je davao policijski službenik, već je nastavio vožnju dalje. Uz uporabu zvučne i svjetlosne signalizacije nakon desetak minuta je zaustavljen u mjestu Stari Brod i uhićen. Utvrđeno je da vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole upravlja 53-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,22 promila i vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku. 

Istoga dana, 2. lipnja oko 18 sati, u mjestu Gornja Gračenica, grad Popovača, zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,64 promila upravljao 28-godišnjak. Do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prekršajno prijavljen nadležnom sudu.

Stranica