Dnevni događaji – sažetak


Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, Kutine i Gline, po dva na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice te jedno na području Sunje. Počinjeno je sedam krađa, po tri teške krađe i prijetnje te po jedno ubijanje ili mučenje životinja, nametljivo ponašanje, tjelesna ozljeda, oštećenja tuđe stvari, utaja i nasilje u obitelji.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska i Novske. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, a u drugom slučaju reproduciranjem glasne glazbe.  
 
Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća, devet na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Siska te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U deset nesreća sa ozlijeđenim osobama, jedna je osoba (vozač mopeda) zadobila teške tjelesne ozljede, a 13 osoba lakše tjelesne ozljede dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja i još nije pronađen, dok je u jednoj nesreći na području Siska kod vozača utvrđena alkoholiziranost od 1,13 promila.
 
Prilikom čišćenja garaže na kutinskom području u mjestu Repušnica građanka je pronašla ručnu bombu koju su preuzeli policijski službenici.

Stranica