Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je pet kaznenih djela, od kojih je jedno počinio nepoznati počinitelj.Po dva kaznena djela počinjena su na području Kutine i Hrvatske Kostajnice te jedno na području Siska. Počinjene su dvije prijetnje te po jedno oštećenje tuđe stvari, nametljivo ponašanje i krađa.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Siska i Sunje, u njima su sudjelovala tri počinitelja. U jednom slučaju javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u drugom fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, od kojih dvije na području Siska te po jedna na području Novske i Petrinje. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život (vozač mopeda), a dvije su osobe lakše ozlijeđene (pješak i vozač), dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta.
Kod jednog sudionika utvrđena je alkoholiziranost od 0.81 promila.
  
Građanin je policijskim službenicima u Sisku dragovoljno predao 200 komada puščanog streljiva i 10 tromblonskih mina. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica