Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 11 kaznenih djela od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjena su na području Petrinje, po dva na području Siska i Kutine, te po jedno na području Novske i Hrvatske Kostajnice. zabilježene su četiri krađe, tri prijetnje, dvije teške krađe te po jedna prijevara i tjelesna ozljeda.
 
Na području Siska, fizičkim sukobom, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.     
 
Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Petrinje, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta. U nesrećama na području Kutine i Petrinje vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. 
 
Na glinskom području u mjestu Gornji Viduševac, građanka je iza obiteljske kuće pronašla plastičnu kanticu sa 6 ručnih bombi i 14 komada pištoljskog streljiva, koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.
Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u koritu rijeke Sunje kod mjesta Bobovac pronašli raketu za ručni bacač, koju su s mjesta pronalaska izuzeli zbog uništenja.
U mjestu Donji Cerovljani, Općina Hrvatska Dubica, građanin je za vrijeme čišćenja napuštene kuće pronašao 351 komad puščanog streljiva, koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.
Građanin je policijskim službenicima u Sisku dragovoljno predao 315 komada raznog streljiva i ručnu bombu, koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica