Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 2. do 8. rujna 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 39 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.
Na području Kutine počinjeno je 11 kaznenih djela, deset na području Siska, pet na području Petrinje, po četiri na području Novske i Gvozda, tri na području Gline i dva na području Hrvatske Kostajnice.
Zabilježeno je 14 prijetnji, 13 krađa, tri teške krađe, po dvije tjelesne ozljede i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna prijevara, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja,  krivotvorenje isprava, iznuda i nasilničko ponašanje.
Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom proteklog vikenda je zabilježeno 16 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno šest počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Gline i jedno na području Novske dok na području Siska, Sunje, Kutine, Petrinje, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
U po jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, fizičkim sukobom i točenjem alkoholnih pića pijanim osobama i u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika. Tijekom vikenda zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena četiri počinitelja.
 
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće, od kojih 11 na području Kutine, osam na području Petrinje, tri na području Siska te po jedna na području Gline i Gvozda dok na području Sunje, Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo.   
Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe (od kojih jedan biciklist) zadobile teške tjelesne ozljede, a šest osoba lakše, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta.
Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u sedam slučajeva, nedržanje strane kretanja u pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja  i dr.
U tri nesreće vozači su napustili mjesto prometne nesreće od kojih je jedan pronađen. Također su u četiri nesreće vozači bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 20 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest bosanskohercegovačkih, pet slovenskih, četiri hrvatska, tri njemačka te po jedan srpski i austrijski državljanin.  
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 179 kutija cigareta, 1000 grama duhana te prehrambene i alkoholne proizvode.

Stranica