Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 11 kaznenih djela od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.
Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, četiri na području Kutine te po jedno na području Petrinje i Gline. Počinjene su po tri teške krađe i krađe, dva oštećenja tuđe stvari te po jedna prijetnja, tjelesna ozljeda i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.     
 
U navedenom razdoblju, na području Kutine, zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno sedam počinitelja. U jednom slučaju prekršaj je počinjen vikom i galamom i u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika
 
Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća i to četiri na području Kutine, tri na području Petrinje, dvije na području Siska te po jedna na području Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći s poginulima, jedna je osoba smrtno stradala. U šest nesreća s ozlijeđenima, dvije su osobe (od kojih jedan pješak) zadobile teške tjelesne ozljede i četiri lakše, dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine i u nesreći na području Gline vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. Također je u nesrećama na području Kutine i Gline kod vozača utvrđena alkoholiziranost od 1,48 i 1,57 promila. 

Stranica