Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 6. travnja do 13. travnja 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 30 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, šest na području Kutine, četiri na području Gline, tri na području Petrinje, te po jedno na području Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. Zabilježeno je 14 krađa, šest teških krađa, četiri prijetnje, po dva oštećenja tuđe stvari i nasilja u obitelji, te po jedna tjelesna ozljeda i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Kutine te po jedno na području Siska i Gline, dok na području Novske Sunje, Petrinje, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom te u po jednom vikom i galamom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća i to devet na području Siska, po četiri na području Kutine i Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirane su dvije nesreće s poginulima u kojima su dvije osobe smrtno stradale i jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, šest nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (jedan pješak) zadobile teške tjelesne ozljede i pet osoba lakše, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bila je brzina neprilagođena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u pet slučajeva, nedržanje strane kretanja u tri slučaja i dr. U četiri nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih su troje pronađeni. U tri nesreće i to na području Siska, Kutine i Gline vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja preko državne granice.

Stranica