​Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 21 kazneno djelo od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, šest na području Siska, po dva na području Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Petrinje i Gvozda. Zabilježeno je pet prijetnji, tri teške krađe, po dva nasilja u obitelji, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i računalne prijevare te po jedna krađa, krivotvorenje isprava, protuzakonit lov i ribolov, prijevara, povreda djetetovih prava, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.   

Po jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je na području Petrinje i Gline za koja su prijavljena tri počinitelja. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.   

Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreće, po pet na području Siska i Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Petrinje i Dvora. U dvije nesreće s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta. U nesreći na području Novske vozač je pobjegao s mjesta događaja i ubrzo je pronađen. U dvije prometne nesreće na području Siska i u jednoj na području Kutine kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 2,58 promila.

Stranica