​Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_2.jpg
Foto: Ilustracija

Sa subote na nedjelju, 19./20. ožujka, u vremenu od 20 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 165 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 30 prometnih prekršaja, od kojih se 15 odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 10 na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih devet je upravljalo osobnim vozilom i jedan traktorom.  

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja počinjena su na području Siska, po dva na području Kutine, Petrinje i Gline te jedan na području Gvozda. Kod devet vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila i kod jednog koncentracija od 1,5 do 2 promila. Prema dobnim skupinama, po tri vozača su bila u dobnim skupinama od 31 do 40, 41 do 50 i više od 50 godina te jedan vozač u dobnoj skupini od 18 do 24 godine,  

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,73 promila utvrđena je 32-godišnjaku koji je u nedjelju, 20. ožujka, oko 00.40 sati, u mjestu Donja Vlahinička upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih deset zabilježeno je na području Siska, tri na području Kutine i dva na području Hrvatske Kostajnice. Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 95 km/h, izmjerena osobnom vozilu sisačkih registracija, u mjestu Panjani na području Hrvatske Kostajnice.

Stranica