Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog više kaznenih djela

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Policija natpis.jpg

Osumnjičeni je zbog počinjenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nazdorniku

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, krivotvorenje isprave i utaje.

Njega se sumnjiči da je u razdoblju od srpnja do studenog, na području Siska, doveo u zabludu 48-godišnjakinju, navevši ju da digne kredit, nakon čega mu je dala 60.000 kuna, koje joj nije vratio. Potom je doveo u zabludu i 24-godišnjaka koji je podigao više kredita u ukupnom iznosu od 460.000 kuna i sav novac predao osumnjičenom, koji mu je po prethodnom dogovoru trebao vratiti, a što nije učinio. Zatim je osumnjičeni u srpnju krivotvorio ugovor o kupoprodaji motornog vozila između njega i oštećenog, nakon čega je vozilo prodao.  
  
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u razdoblju od 4. do 7. studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, u ime 24-godišnjakinje iznajmio automobil, koji nije vratio, već ga je krivotvorenim ugovorom prodao.
 
Nadalje je u razdoblju od 5. do 10. studenog, na području Martinske Vesi u mjestu Strelečko, u ime 24-godišnjakinje krivotvorio kupoprodajni ugovor, na osnovu kojeg je od muške osobe kupio automobil s kojim se koristio.
 
Zatim je u razdoblju od kolovoza do studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, iznajmio dva automobila, koja nije vratio, čime je oštetio trgovačko društvo za oko 230.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je zbog navedenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Stranica