Dovršeno kriminalističko istraživanje: Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/KRIM/Novac2.jpg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Mošćenica počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine.
Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 43-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Mošćenica, u vremenskom razdoblju od početka siječnja do kraja prosinca 2018. godine, sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, dao netočne podatke koji se odnose na obračun poreza na dodanu vrijednost, odnosno koristio je oslobođenje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost (pretporez), suprotno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Na taj je način trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu oko 1.707.800 kuna. Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnijeto je Posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave Ministarstva financija.

Stranica