Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 23. do 28. lipnja 2020. godine 

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 50 kaznena djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, 15 na području Kutine, po pet na području Novske i Petrinje, po dva na području Gline i Gvozda i jedno na području Dvora. Zabilježeno je 16 prijetnji, 13 krađa, 4 teške tjelesne ozljede, tri teške krađe, po dva oštećenja tuđe stvari, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i nasilja u obitelji te po jedna utaja, prijevara, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, tjelesna ozljeda, povreda djetetovih prava, prisila prema službenoj osobi, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaja poreza ili carine.
  
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno deset počinitelja. Pet narušavanja zabilježeno je na području Siska te po jedno na području Kutine, Gvozda i Dvora, dok na području Sunje, Novske, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, na naročito drzak način, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika i vrijeđanjem ili omalovažavanjem moralnih osjećaja građana.   
  
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće, devet na području Kutine, sedam na području Siska, tri na području Novske, dvije na području Petrinje i jedna na području Gline, dok na području Sunje, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirane su tri prometne nesreće s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba (pješak) zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe lakše, dok je u 19 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nepropisna vožnja unatrag u tri slučaja, nepropisno skretanje u dva slučaja i dr. U dvije nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U jednoj nesreći i to na području Kutine vozač je bio pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 15 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 15 osoba i to: devet bosanskohercegovačkih, tri slovenska te po jedan hrvatski, švicarski i nizozemski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 300 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju,100 kutija cigareta, 6 kilograma duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica