Izrečene novčane kazne recidivistima

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Stop policija.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 30. ožujka u 11 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Novskoj, zaustavljen je 25-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole upravljao automobilom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske pločice. Nadalje je utvrđeno da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole kao i police osiguranja. Za vrijeme vožnje 25-godišnjak je koristio mobitel, a utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas. Kako se radilo o recidivistu, uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom određena novčana kazna u iznosu od 2540 eura, dok zbog počinjenog kaznenog djela Krivotvorenje isprave protiv njega slijedi kaznena prijava.
 
U subotu, 30. ožujka oko 3.30 sati u Sisačkoj ulici u Kutini, zatečen je 31-godišnjak koji je upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,71 promil. Utvrđeno je da kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Kako se radilo o recidivistu, uhićen je i doveden nadležnom Općinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1550 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri mjeseca.

U nedjelju, 31. ožujka, oko 23.30 sati u mjestu Bročice na novljanskom području, zaustavljen je 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije koji je pod utjecajem alkohola od 1,9 promila upravljao automobilom njemačkih nacionalnih oznaka. Prilikom postupanja vrijeđao je policijske službenike. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 2020 eura i zaštitnom mjerom zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

Pisane vijesti | Promet i vozila