Labudica s tenkom skliznula u jarak

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Ocevidna prom..jpg

Labudica je otklizala van kolnika niz blagu nizbrdicu, dok je tenk T-55 (bez pogonskog goriva i streljiva), a koji se nalazio na labudici, skliznuo na desnu bočnu stranu. Vučno vozilo je ostalo na kolniku. Materijalna šteta nastala na vozilu procjenjuje se na oko 10 tisuća kuna. Protiv 37-godišnjeg vozača će

Jučer, 18. rujna oko 12.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Petrinji, neposredno pred mostom preko rijeke Kupe, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovalo vozilo Hrvatske vojske.

Naime, 37-godišnji pripadnik HV-a  upravljajući skupom vozila iz Petrinje prema Velikoj Gorici, nije se skupom kretao sredinom obilježene prometne trake već je desnim kotačima priključnog vozila tzv. labudice zahvatio travnatu bankinu.

Labudica je otklizala van kolnika niz blagu nizbrdicu, dok je tenk T-55 (bez pogonskog goriva i streljiva), koji se nalazio na labudici, skliznuo na desnu bočnu stranu. Vučno vozilo je ostalo na kolniku. Materijalna šteta nastala na vozilu procjenjuje se na oko 10 tisuća kuna.

Protiv 37-godišnjeg vozača će temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnijet obavezni prekršajni nalog.    

Ta dionica državne ceste D-30 od 12.45 sati bila je zatvorena za teretni promet, dok je od 14.35 sati pa do 19.45 sati bila zatvorena za sav promet. Promet se odvijao obilazno (Žažina – Sisak – Petrinja).



Stranica