Novska: Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Slika PU_SiM/vijesti/2010/marihuana.jpg

Pretragom su pronađene i oduzete četiri posude sa četiri stabljike indijske konoplje, visine od 17 do 30 centimetara. Budući da ih je 22-godišnjak neovlašteno uzgajao s namjerom proizvodnje marihuane protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je, zajedno sa 19-godišnjim sumještaninom

Foto: Ilustracija

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Kutini policijski službenici Policijske postaje Novska su jučer, 18. rujna, pretražili obiteljsku kuću u Novskoj u kojoj prebiva 22-mladić. Pretragom su pronađene i oduzete četiri posude sa četiri stabljike indijske konoplje, visine od 17 do 30 centimetara. Budući da ih je 22-godišnjak neovlašteno uzgajao s namjerom proizvodnje marihuane protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je, zajedno s 19-godišnjim sumještaninom, posadio i uzgojio tri stabljike indijske konoplje, visine od 140 do 190 centimetara, koje su policijski službenici dan ranije pronašli u šikari u Novskoj. Protiv oba počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je i protiv 31-godišnjaka s područja Novske u čijoj je kući u Bročicama, pretragom obavljenom temeljem naloga Prekršajnog suda u Kutini, pronađeno i oduzeto sedam sjemenki indijske konoplje i 0.7 grama marihuane, a u dvorištu zasađena jedna stabljika indijske konoplje, visine 70 centimetara. 

Optužni prijedlog zbog nedozvoljenog posjedovanja droga podnesen je pak protiv njegovog 28-godišnjeg sumještanina od kojeg je oduzeta vrećica s 1.6 grama marihuane i dvije tablete s popisa opojnih droga.

I u Sisku je po nalogu suda pretražena kuća kojom se koristi 53-godišnji Siščanin te je pronađeno i od njega oduzeto 0.6 grama marihuane. I protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog nedozvoljenog posjedovanja droga. 



Stranica