Na području Gline policija spriječila još jedno krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Rotacija_krov.jpg
Foto: ilustracija
 
U subotu, 30. rujna u popodnevnim satima, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su na području Gline zaustavili automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin, a u automobilu se nalazilo četvero stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije.  

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica