U svega pola sata policija spriječila dva slučaja krijumčarenja osoba

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Potraga_2.jpg
Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog  kriminaliteta su u petak, 29. rujna, u jutarnjim satima na području Topuskog, zaustavili kombi bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u vozilu se nalazilo 32 strana državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Samo pola sata kasnije, na području Topuskog, zaustavljen je kombi bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu se nalazilo 30 stranih državljana koji su također nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. I on je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.
 

Stranica