Osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave

Slika PU_SiM/Vijesti/2012/Novčanice 200 kuna.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on, kao direktor i osnivač trgovačkog društva sa sjedištem u Sisku, u namjeri da si priskrbi znatnu imovinsku korist, od početka 2011. do 30. rujna 2012. godine sa žiro-računa navedenog trgovačkog

Foto: Ilustracija

Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta ove Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim Zagrepčaninom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on, kao direktor i osnivač trgovačkog društva sa sjedištem u Sisku, u namjeri da si priskrbi znatnu imovinsku korist, od početka 2011. do 30. rujna 2012. godine sa žiro-računa navedenog trgovačkog društva i bez pokrića u dokumentaciji kojim bi opravdao podizanje gotovine u posebne svrhe, u više navrata podigao ukupno 1 323 122 kune.

Također je utvrđeno da je izradio neistinitu odluku upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom te ju u veljači ove godine predao u Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji s ciljem izdavanja ugovora o osnivanju prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu na ime svog trgovačkog društva, na osnovi čega je donesena odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za eksploataciju građevnog pijeska i šljunka.

 Zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave policija je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela posebno izvješće. 



Stranica