Pijani vozači izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija
 
U četvrtak, 17. studenog, oko 21.30 sati, na petrinjskom području u mjestu Nova Drenčina dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je po ulasku u zavoj, uslijed neprilagođene brzine 25-godišnjak iz Siska, automobilom sisačkih registracija sletio s kolnika te udario u metalnu ogradu kolnog ulaza. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,25 promila. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
Prometnu nesreću s materijalnom štetom u petak, 18. studenog, oko pet minuta poslije ponoći, na parkiralištu u Kolodvorskoj ulici u Kutini, izazvao je 25-godišnjak iz Kutine koji je automobilom kutinskih registracija udario u parkirani automobil, nakon čega je napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen te je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Do otriježnjenja je smješten u prostoriju policijske postaje, a protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Istoga dana, oko 13 sati, u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 35-godišnjak iz Siska koji je kombijem sisačkih registracija, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te udario u automobil sisačkih registracija. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,85 promila te je kod sebe posjedovao 1,2 grama marihuane koja mu je oduzeta. Do otriježnjenja je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
Potom je oko 21 sat, u ulici Matije Gupca u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 33-godišnjak s područja Petrinje koji je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila upravljao kombi vozilom sisačkih registracija. On je po ulasku u raskrižje udario u policijsko vozilo kojem je oduzeo prednost prolaska. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaja. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 
U nedjelju, 20. studenog, oko 3.30 sati, na sunjskom području u mjestu Petrinjci, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 39-godišnjak iz Petrinje uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, automobilom sisačkih registracija sletio u kanal i udario u betonski most. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,72 promila te je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Stranica