Policajci sudjelovali na Drugom sisačkom sajmu militarija

Slika PU_SiM/Vijesti/2012/Oružje/Drugi sajam militarija/Drugi sajam militarija_gl..jpg

FOTO: PU sisačko-moslavačka

U subotu, 26. svibnja od 10 do 15 sati u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, u sklopu Drugog sisačkog sajma militarija kojeg je organizirao Gradski muzej Sisak, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje proveli akciju “Manje oružja - manje tragedija“

Uz spomenute policijske službenike u akciji su sudjelovali i djelatnici Protueksplozijske zaštite i Interventne jedinice policije naše policijske uprave i Policijske uprave zagrebačke, koji su prezentirali svoju opremu i izveli pokaznu vježbu.

U zatvorenom i otvorenom prostoru muzeja bili su postavljeni štandovi na kojima su posjetiteljima sajma policajci dijelili promidžbeni materijal akcije "Manje oružja - manje tragedija" pritom ih upoznavjući s mogućnošću dragovoljne predaje ilegalnog oružja te im pružali i sve potrebne informacije o načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava.

Građani su također imali priliku vidjeti izložbu minsko - eksplozivnih sredstava, improvizirano minsko polje i kartu minsko opasnih područja u Županiji sisačko – moslavačkoj, a prema procjenama sajam je posjetilo između 750 i 800 posjetitelja različite životne dobi.

Prilikom provođenja ove akcije prikupljena su slijedeća ubojita sredstva: 23 ručne bombe, osam detonatorskih kapisli, šest rasprskavajućih mina, dva upaljača mine, tri puške, dva pištolja i 4 596 komada raznog streljiva.



Stranica