Požari

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Vatrogasci.jpg

U subotu, 10. rujna od 18 do 19.30 sati, za vrijeme odsutnosti ukućana, izbio je požar u obiteljskoj kući u Mljetskoj ulici u Sisku. Požar su u 21.20 sati ugasili vatrogasci sisačke vatrogasne postrojbe, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na televizoru u dječjoj sobi, odnosno iskrenje s instalacija, kojom je prilikom vatra zahvatila namještaj i odjeću, a potom se proširila i na kuhinju.

Foto: Ilustracija 

U subotu, 10. rujna od 18 do 19.30 sati, za vrijeme odsutnosti ukućana, izbio je požar u obiteljskoj kući u Mljetskoj ulici u Sisku. Požar su u 21.20 sati ugasili vatrogasci sisačke vatrogasne postrojbe, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na televizoru u dječjoj sobi, odnosno iskrenje s instalacija, kojom je prilikom vatra zahvatila namještaj i odjeću, a potom se proširila i na kuhinju. Obje su prostorije u potpunosti izgorjele, dok su ostale prostorije zadimljene te je po izjavi vlasnice kuće nastala materijalna šteta od oko 100 tisuća kuna. Policija je o ovom požaru podnijela izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Također u subotu oko 17.45 sati izbio je požar i na gospodarskom objektu u mjestu Veliki Gradac, grad Glina, kojeg su pola sata poslije ponoći ugasili vatrogasci DVD-a Mali Gradac. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara samozapaljenje oko 800 bala sijena starih oko tri godine, a koje su se nalazile u potkrovlju zidane štale dimenzija 14 x 5,5 metara. U požaru je izgorio krov i bale sijena, a oštećeni vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na oko 20 tisuća kuna.         

Tijekom vikenda zbog spaljivanja suhe trave i korova izbio je požar u mjestu Mračaj, općina Majur, u kojem je nagorio vanjski drveni rog krovišta napuštene i devastirane kuće, a na četiri mjesta na dionici željezničke pruge od Kutine do Volodera, zbog iskrenja pri prolasku vlaka, zapalila se suha trava te je nekoliko pragova nagorjelo. Zabilježeno je i pet požara i to dva na području Sunje te po jedan na području Lipovljana, Jasenovca i Hrvatske Dubice, ali u njima nije nastala materijalna šteta.



Stranica