Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla granični prijelaz u Dvoru

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto:  PU sisačko-moslavačka 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je od 5. do 7. prosinca izmjestila svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju.

Posljednji dan svoga boravka, 7. prosinca, u pratnji načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Luke Pešuta i načelnika Općine Dvor Nikole Arbutine te župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića i njegovih suradnika, obišla je Stalni granični prijelaz za međunarodni cestovni promet putnika Dvor.

Načelnik Pešut tom je prilikom predsjednicu upoznao kako Policijska uprava sisačko-moslavačka ima pet graničnih prijelaza, od kojih je jedan za željeznički promet, te da se trenutačno nalaze na graničnom prijelazu u Dvoru, koji je zbog obavljanja radova na rekonstrukciji zatvoren od kraja srpnja ove godine. Predviđeno trajanje radova je do kraja veljače sljedeće godine, nakon čega bi ovaj granični prijelaz trebao biti veći od prethodnoga, što će se prvenstveno očitovati u većem protoku putnika i vozila, a policijskim službenicima koji će na njemu obnašati službu, zasigurno će rad biti olakšan i poboljšan.

Načelnik je nadalje napomenuo da granična policija na ovom području svakodnevno radi na zaštiti zelene granice te se raspolaže sa dobrom tehničkom opremom potrebnom za osmatranje, kao i s novim službenim vozilima. Načelnik Pešut svoje je izlaganje zaključio tvrdnjom da policijskih službenika za nadzor i zaštitu državne granice u ovoj Policijskoj upravi ima dovoljno i da u svakom trenutku jamčimo svu sigurnost našim građanima.

U razgovoru s načelnikom Općine Dvor Nikolom Arbutinom i njegova dva zamjenika, predsjednicu je zanimao broj i nacionalna struktura stanovnika ove općine, čime se ljudi bave i jeli zabilježen odlazak stanovništva, u svezi čega je zaključila kako je potrebno poticati razvoj proizvodnje i obrtništva kako bi stanovništvo ostajalo u ovom kraju i razvijalo ga.

 

Ispred Ravnateljstva policije načelnik Pešut je potom sudjelovao na svečanom otkrivanju Spomen ploče sa 396 imena poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava s područja Gline u Domovinskom ratu, koju je Predsjednica Grabar-Kitarović otkrila u Glini kod Spomen obilježja „Suza“. Potom se okupljenima obratila prigodnim govorom, kao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.



Stranica