Predstavila se kao medicinski radnik i 90-godišnjakinji ukrala novac

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Policija natpis.jpg
Foto: Ilustracija

U srijedu, 5. svibnja, u jutarnjim satima, u Ulici Ferde Hefelea u Sisku, nepoznata se žena predstavila kao medicinski radnik, ušla u stan 90-godišnjakinje, ponudila joj masažu te joj je iskoristivši njenu nepažnju ukrala novac.
 

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih prijevara i krađa pozivamo građane, osobito osobe starije životne dobi, da budu oprezni kada im se obrati nepoznata osoba: 

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,...). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U kuću/stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid
  • Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …)
  • Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice ili novac
  • Ako se vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite to policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba
  • Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.


Stranica