Prekršaji u prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_3.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 12. travnja oko 12.20 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Mercedes, srpskih registracija, kojim je brzinom od 210 km/h upravljao 39-godišnji državljanin Srbije. Još jedan prekršaj prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti evidentiran je i u subotu, 13. travnja oko 16.20 sati, kada je u osobnom automobilu BMW, švicarskih registracijskih oznaka, pri brzini od 240 km/h zatečen 35-godišnji albanski državljanin. Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.
 
U subotu, 13. travnja oko 3 sata, policijski službenici su prilikom redovne kontrole prometa u Mažuranićevoj ulici u Petrinji zaustavili osobni automobil šibenskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,67 promila upravljao 36-godišnji vozač. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom sudu.
 
Istoga dana oko 23 sata, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku je zaustavljen 41-godišnjak, koji je za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,85 promila, upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Provjerom je utvrđeno da je recidivist, koji je u posljednje tri godine tri puta pravomoćno osuđen za ove prekršaje, slijedom čega je uhićen i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, nakon čega je uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.
 

Stranica