Prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: Ilustracija

U petak, 18. lipnja oko 3.20 sati, u Osječkoj ulici u Novskoj dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 19-godišnjak s područja Novske upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. On je uslijed neprilagođene brzine, izlaskom iz zavoja sletio u odvodni kanal i udario u betonski stup dvorišne ograde. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 19 sati u mjestu Dolnjaki na glinskom području dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjak s područja Gline, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,20 promila. Uslijed neprilagođene brzine, došlo je do zanošenja vozikl u suprotnu prometnu traku kojom prilikom je udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog mjera. U ovoj nesreći nje bilo ozlijeđenih. Kako se radilo o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 20. lipnja oko 20.30 sati u ulici Ante Starčevića u Dvoru, dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. On je uslijed neprilagođene brzine udario u vozilo ispred sebe. Vozač je uhićen i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Protiv vozača, nadležnom Općinskom sudu, podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Stranica