Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 14. do 20. lipnja 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno  48 kaznenih djela, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, zatim 11 na području Kutine, osam na području Petrinje, šest na području Sunje, pet na području Gvozda te po tri na području Novske i Gline. Počinjeno je 16 prijetnji, devet teških krađa od kojih jedna u pokušaju, šest krađa, četiri oštećenja tuđe stvari, po dvije tjelesne ozljede, pustošenja šuma i izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu te po jedna prijevara, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nasilje u obitelji, uvreda, nametljivo ponašanje, računalna prijevara i zlouporaba položaja i ovlasti.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 14 počinitelja. Četiri narušavanja počinjena su na području Siska, dva na području Petrinje te po jedno na području Kutine i Gvozda. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobima i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.
  
PROMET
 
Dogodilo se 36 prometnih nesreća i to 12 na području Siska, deset na području Kutine, sedam na području Petrinje, tri na području Gline, dvije na području Novske te po jedna na području Hrvatske Kostajnice i Dvora, dok na području Sunje i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene. U jednoj prometnoj nesreći s poginulima smrtno je stradala jedna osoba. U devet nesreća s ozlijeđenim osobama, četiri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a devet lakše, dok je u 26 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je neprilagođena brzina kretanja vozila u devet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u šest slučajeva, ne držanje strane kretanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti u po pet slučaja i dr. U dvije prometne nesreće, na području Siska i Kutine, vozači su pobjegli s mjesta događaja i za njima se još traga. U sedam prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola i to po dva na području Siska i Gline te po jedan na području Petrinje, Novske i Dvora.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovao šest bosanskohercegovačkih, tri hrvatska i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 250 grama duhana, 67 kutija cigareta,  58 tableta koje se nalaze na popisu droga za koje nisu imali odgovarajuću liječničku  dokumentaciju i prehrambene proizvode.

Stranica