​Prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: Ilustracija

U subotu, 19. ožujka, pola sata nakon ponoći, u ulici Antuna Gustava Matoša u Kutini, dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak iz Kutine, upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 2,58 promila. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, udario je u parkirano vozilo, te potom u hidrant. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 2.30 sati u Prelošćici, 23-godišnjkka je upravljao osobnim vozilom sisačkih  registracija pod utjecajem alkohola od 0,87 promila i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Uslijed neprilagođene brzine sletio je van kolnika, udario u betinsku ogradu i prevrnuo se na krov. U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozljede koje su mu okvalificirane u sisačkoj Općoj bolnici, a protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.

Oko 15.50 sati u mjestu Staro Pračno, na sisačkom području dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak s područja Siska, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,42 promila. Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine naletio je na vozilo koje je u tom trenutku bilo zaustavljeno. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Stranica