Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Rotacija_krov.jpg
Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 24. lipnja oko 15 sati, na Trgu grofova Erdodya u Popovači, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjak uslijed neprilagođene brzine, automobilom kutinskih registracija, udario u 59-godišnju pješakinju koja je preko obilježenog pješačkog prijelaza prelazila kolnik. Od siline udarca pješakinja je odbačena na kolnik, a u sisačkoj Općoj bolnici konstatirane su joj teške tjelesne ozljede.

Istoga dana oko 15.15 sati, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Sisku, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Do nesreće je došlo kada je 39-godišnjak automobilom sisačkih registracija po ulasku u raskrižje, oduzeo prednost prolaska vozilu kojim je upravljao 26-godišnjak. U prometnoj nesreći 39-godišnji vozač koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas zadobio je teške tjelesne ozljede opasne za život, a putnik (dijete) je teže ozlijeđeno, dok je 26-godišnji vozač lakše ozlijeđen. U vremenu od 15.15 do 19.20 sati, državna cesta D37, Ulica Josipa Jurja Strossmayera od raskrižja Aleje narodnih heroja do raskrižja s Ulicama Ivana Mažuranića i Ivana Gundulića bila je zatvorena za sav promet zbog očevida prometne nesreće.

Protiv vozača koji su izazvali prometne nesreće bit će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila