Pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Manje oružja/manjeOruzjaNoga.jpg

U polju u mjestu Rosulje, grad Hrvatska Kostajnica, pronađena je i izuzeta neeksplodirana ručna bomba ratne proizvodnje, dok je u mjestu Bair, grad Novska, prilikom oranja polja pronađena kumulativno-trenutna tromblonska mina M-60, koju su policijski službenici Protueksplozijske zaštite ove policijske uprave odmah uništili na mjestu pronalaska.

Policiji su proteklog vikenda prijavljena dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. 

Naime, u polju u mjestu Rosulje, grad Hrvatska Kostajnica, pronađena je i izuzeta neeksplodirana ručna bomba ratne proizvodnje, dok je u mjestu Bair, grad Novska, prilikom oranja polja pronađena kumulativno-trenutna tromblonska mina M-60, koju su policijski službenici Protueksplozijske zaštite ove policijske uprave odmah uništili na mjestu pronalaska.

 

Upozoravamo

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica