Pronalazak i dragovoljna predaja ubojitih sredstava

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/NUS/mine_bombe2.jpg
Foto: Ilustracija
 
U četvrtak, 17. listopada, na glinskom području u mjestu Brestik, građanin je u napuštenoj dvorišnoj zgradi pronašao ručnu bombu, dok je istoga dana u mjestu Donje Selište, građanka u sjeniku isto pronašla ručnu bombu. Ručne bombe je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite zbog uništenja. 
 
U petak, 18. listopada, policijskim službenicima u Sisku, dvojica građana su dragovoljno predala zračni pištolj i zračnu pušku, dok je istoga dana policiji u Petrinji građanin dragovoljno predao 30 komada puščanog streljiva, ručnu bombu i ručni bacač raketa, tzv. zolja.
 

U subotu, 19. listopada, na sunjskom području u blizini mjesta Bistrač, na obali rijeke Save, građanin je pronašao tromblonsku minu, koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite, dok je istoga dana policiji u Kutini, građanin dragovoljno predao 40 komada puščanog i 6 komada pištoljskog streljiva.    

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.

Stranica