Provedene preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zajedno više možemo"

  • Slika /PU_SiM/Vijesti/2019/Zajedno više možemo/O.Š. Sunja a.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u osnovnim školama proveli preventivne aktivnosti i edukativne radionice iz projekta „Zajedno više možemo"

​Foto: PU Sisačko-moslavačka

U mjesecu svibnju, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u osnovnim školama u Dvoru, Glini, Kutini, Petrinji i Sunji zajedno s učenicima i roditeljima proveli preventivne aktivnosti, edukativne radionice iz projekta „Zajedno više možemo“.
S roditeljima učenika šestih razreda u Osnovnoj školi Glina, Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića Petrinja i Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja odrađena komponenta MAH-2 „Mogu, ako hoću“, dok su s učenicima četvrtih, petih i šestih razreda Osnovne škole Dvor, Osnovne škole Glina, Osnovne škole Sunja, Osnovne škole Vladimira Vidrića Kutina, Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja i Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja odrađene komponente  MAH-1, PIA-1 i PIA-2  „Mogu, ako hoću, i „Preventiva i alternativa“.

Učenici četvrtih razreda obuhvaćeni komponentom MAH-1 upoznati su s radom kontakt policajca, kažnjivim i štetnim radnjama, vrstama ovisnosti i drugim svakodnevnim situacijama u kojima bi se mogli naći. Učenici petih razreda u sklopu komponente PIA-1 proveli su edukativne radionice gdje su na primjeru zajedno s kontakt policajcem zaključili kako je bitno riješiti problem dok je on još u začetku. Učenici šestih razreda obuhvaćeni komponentom PIA-2, educirani su o partnerskom rješavanju problema te zajedničkoj suradnji građana u rješavanju problema. Razgovaralo se i o vrstama ovisnosti, posljedicama konzumiranja alkohola, cigareta, droge, kao i zakonskim propisima, prvenstveno kažnjivim radnjama za utvrđene počinitelje.

Komponentom MAH-2 obuhvaćeni su roditelji šestih razreda koji su upoznati sa primarnim zadaćama policije na sprječavanju društveno neprihvatljivog ponašanja i komunikacijom s različitim subjektima u nekoj društvenoj zajednici,  sve u cilju kako bi im se ukazalo na probleme i mogućnosti njihovih rješenja. Upoznati su sa potencijalnom opasnosti koju sa sobom nosi konzumiranje alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti te različitim oblicima devijantnog i delinkventnog ponašanja mladih.
Ovim komponentama obuhvaćeno je 402 učenika četvrtih, petih i šestih razreda te 69 roditelja šestog razreda osnovnih škola.

Stranica