Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. lipnja 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 34 kaznena djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, pet na području Kutine, po četiri na području Petrinje i Gline, tri na području Novske i jedno na području Dvora, dok na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.        
 
Zabilježeno je 13 krađa, 11 prijetnji, po dvije teške krađe, oštećenja tuđe stvari i  izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna teška tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, utaja i krivotvorenje isprave.Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno devet djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.  
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno 12 počinitelja. Po tri narušavanja počinjena su na području Siska, Kutine i Gline i jedno na području Petrinje dok na području Sunje, Novske, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. 
U šest slučajeva prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u po jednom slučaju vikom i galamom i točenjem alkoholnih pića pijanim osobama, točenjem alkoholnih pića pijanim osobama, vrijeđanjem ili omalovažavanjem moralnih osjećaja građana i držanjem životinja bez nadzora. 
Tijekom vikenda zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno osam počinitelja.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 29 prometnih nesreća i to deset na području Siska, osam na području Kutine, četiri  na području Novske, tri na području Petrinje, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Gline i Gvozda, dok na području Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo.
Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je sedam nesreća s ozlijeđenima u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne ozljede (od kojih jedan pješak i dva vozača motocikla) i četiri lakše, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u 11 slučajeva, nepropisno uključivanje i nepropisna vožnja unazad u po tri slučaja i dr. U devet nesreća vozači su napustili mjesto događaja, od kojih su dvoje naknadno pronađeni, dok se za ostalima traga. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je devet slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo pet hrvatskih, tri bosanskohercegovačka i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 16 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 60 kutija cigareta, 1500 grama duhana, osam litara alkoholnog pića i drvenu palicu. 

Stranica