Rezultati akcije "Noć bez alkohola"

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Tijekom provođenja akcija u oba dana policijski službenici su kontrolirali 368 vozača i vozila u prometu i utvrdili 72 prometna prekršaja, od kojih se 35 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

S petka na subotu, 16./17. te sa subote na nedjelju, 17./18. rujna, od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcija u oba dana policijski službenici su kontrolirali 368 vozača i vozila u prometu i utvrdili 72 prometna prekršaja, od kojih se 35 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Pod utjecajem alkohola osobnim automobilima su upravljala 32 vozača, biciklima su upravljala dva, dok je jedan vozač upravljao teretnim automobilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 17 je evidentirano na području Siska, osam na području Kutine, pet na području Petrinje, tri na području Gline, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Dvora i Hrvatske Kostajnice.

Kod tri vozača je utvrđena alkoholiziranost 0,0 do 0,5 promila, kod 23 vozača od 0,5 do 1,5 promila, kod četiri vozača od 1,5 do 2 promila, kod dva vozača alkoholiziranost je bila veća od 2 promila, dok su tri vozača odbila alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih deset, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, potom po osam vozača u dobnim skupinama od 25 do 30 godina te od 31 do 40 godina, šest vozača je bilo u skupini od 41 do 50 godine, dok su tri vozača bila starija od 50 godina.      

Najveća koncentracija alkohola od 2,70 promila utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila, zatečenog u nedjelju, 18. rujna u 00.55 sati na području Kutine.

Tijekom provođenja akcije u oba su dana oduzete 32 vozačke dozvole.



Stranica