Sisak: Nesavjesno obavljao svoj posao

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da je on kao odgovorna osoba, odnosno voditelj voznog parka, u razdoblju od 18. siječnja 2008. do 19. rujna 2009. godine propustio voditi evidenciju servisa i popravaka vozila te kontrolu izvršenih radova, skladištenja i naručivanja rezervnih dijelova vozila, odobravao plaćanje robe koja nije evidentirana u skladištu, niti je utrošena za popravak vozila, a odobravao je i zamjenu guma na privatnim vozilima, ovjeravao zaprimljene račune servisa o navodno obavljenim radovima te odobravao i nalagao njihovo plaćanje,

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave su proveli kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Siščaninom koji je na štetu jedne sisačke javne ustanove počinio kaznena djela nesavjesnog rada u službi i krivotvorenja službene isprave.

Istraživanjem je utvrđeno da je on kao odgovorna osoba, odnosno voditelj voznog parka, u razdoblju od 18. siječnja 2008. do 19. rujna 2009. godine propustio voditi evidenciju servisa i popravaka vozila te kontrolu izvršenih radova, skladištenja i naručivanja rezervnih dijelova vozila, odobravao plaćanje robe koja nije evidentirana u skladištu, niti je utrošena za popravak vozila, a odobravao je i zamjenu guma na privatnim vozilima, ovjeravao zaprimljene račune servisa o navodno obavljenim radovima te odobravao i nalagao njihovo plaćanje, a da prethodno nije proveo kontrolu izvedenih radova niti je provjerio njihovu kvalitetu, iako je bio svjestan da su radovi nekvalitetno izvedeni ili da pak uopće nisu izvedeni. Na taj je način sisačku javnu ustanovu oštetio za najmanje 100 tisuća kuna.

Kako je osumnjičeni kao odgovorna osoba obavljajući svoje poslove u službenu ili poslovnu ispravu unio neistinit ili nevažan podatak i svojim potpisom ovjerio takvu ispravu te ju u službi ili poslovanju uporabio kao da je istinita, uz kazneno djelo nesavjesnog rada u službi počinio je i krivotvorenje službene isprave.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 38-godišnjak je prijavljen za navedena kaznena djela.



Stranica