Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_2.jpg
Foto: Ilustracija

Sa subote na nedjelju, 15./16. kolovoza, u vremenu od 18 do 2 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su dvije preventivno-represivne akcije. Akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila i nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.
Tijekom provođenja ovih akcija policijski službenici su kontrolirali 129 sudionika u prometu i utvrdili 50 prometnih prekršaja, od kojih se 28 prekršaja odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a osam prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih šest je upravljalo osobnim automobilima, a dvoje biciklom.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja evidentirana su na području Kutine, dva na području Siska te po jedan na području Hrvatske Kostajnice, Novske i Sunje. Kod jednog alkoholiziranog vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod četiri vozača među kojima i vozaču bicikla koncentracija od 0,5 do 1,5 promila, jednom vozaču bicikla koncentracija od 1,5 do 2 promila, kod jednog alkoholiziranog vozača više od 2 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.
Prema dobnim skupinama po četiri alkoholizirana vozača su bila stariji od 50 godina, tri vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine i jedan vozač u dobnoj skupini od 25 do 30 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,03 promila utvrđena je 78-godišnjem muškarcu koji je zatečen kako u subotu, 15. kolovoza, oko 20 sati, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku upravlja osobnim vozilom.
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 102 km/h, a izmjerena je za osobni automobil sisačkih registracija.

Stranica