Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg

Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 21./22. svibnja, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 114 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 17 prometnih prekršaja, od kojih se šest odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, njih pet na vožnju pod utjecajem alkohola te jedan prekršaj na upravljanje vozilom pod utjecajem droga. Svi vozači su upravljali automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja počinjena su na području Novske te po jedan na području Siska, Petrinje i Gline. Kod četiri vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod jednog vozača koncentracija do 0,5 promila. Prema dobnim skupinama, tri vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine te po jedan u dobnim skupinama od 25 do 30 i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 0,99 promila utvrđena je 20-godišnjaku koji je u nedjelju, 22. svibnja, oko 00.15 sati, u Glini upravljao automobilom.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih tri zabilježeno je na području Siska, dva na području Sunje i jedan na području Novske. Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 91 km/h, izmjerena automobilu, u subotu, 21. svibnja, u 22.50 sati, na području Lekenika u mjestu Žažina.



Stranica