Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 16. do 22. svibnja 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 51 kazneno djelo, od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, 14 na području Kutine, osam na području Novske, četiri na području Hrvatske Kostajnice, po dva na području Petrinje i Gline te jedno na području Sunje. Počinjeno je 12 prijetnji, deset krađa, šest oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa, po četiri tjelesne ozljede i nasilja u obitelji, tri teške tjelesne ozljede od kojih dvije u pokušaju, po dvije prijevare i izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu te po jedna povreda djetetovih prava, nametljivo ponašanje i nedozvoljena trgovina.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno pet počinitelja. Tri narušavana počinjena su na području Gline te jedno na području Petrinje. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 37 prometnih nesreća, od kojih 15 na području Siska, devet na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Petrinje, po dvije na području Hrvatske Kostajnice i Gline te po jedna na području Gvozda i Dvora, dok na području Sunje prometne nesreće nisu zabilježene. Od navedenog broja, evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulima u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. U devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama četiri osobe zadobile su teške, a sedam osoba lakše ozljede, dok je u 27 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u devet slučajeva, zatim nepropisno kretanje kolnikom i nepropisna vožnja unazad u po šest slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u pet slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje  naknadno pronađena, a za ostalima se još uvijek traga. U četiri prometne nesreće i to u dvije na području Siska te u po jednoj na području Kutine i Novske vozača su bila pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala tri bosanskohercegovačka te po jedan hrvatski i njemački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 60 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću medicinsku dokumentaciju i 22 kutije cigareta.

Stranica