Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Kliš_leđa.jpg
Foto: ilustracija

S petka na subotu, 17./18. veljače, u vremenu od 20 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 159 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 39 prometnih prekršaja, od kojih se 21 prekršaj odnosio na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a pet na vožnju  pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali automobilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja su počinjena na području Kutine te  po jedan na području Gline, Gvozda i Dvora. Kod tri vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod po jednog vozača koncentracija alkohola manja od 0,5 promila i više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, dva vozača je bilo u dobnoj skupini 41 do 50 godine te po jedan vozač u dobnim skupinama od 18 do 24, od 31 do 40  i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,08 promila, izmjerena je 46-godišnjem vozaču automobila sisačkih registracija, u petak 17. veljače oko 20 sati, na području Dvora u mjestu Unčani.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih po pet je počinjeno na području Kutine i Hrvatske Kostajnice, po tri na području Siska, Novske i Sunje te dva na području Dvora. Prema dobnim skupinama, četiri vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, po tri vozača u dobnim skupinama od 18 do 24, od 41 do 50 i više od 50 godina, dva vozača u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, dok je preostalih šest prekršaja utvrđeno uređajima za mjerenje brzine kretanja.

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 173 km/h, izmjerena automobilu zagrebačkih registracija, u petak 17. veljače oko 22.20 sati, na autocesti A3.

Stranica