Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 13. do 19. veljače 2023. godine

KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 53 kaznena djela, od kojih su 25 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 18 kaznenih djela, potom 11 na području Petrinje, osam na području Novske, sedam na području Kutine, šest na području Gline te po jedno na području Sunje, Gvozda i Dvora. Zabilježeno je 19 krađa, 13 prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, po tri nasilja u obitelji i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te po jedna teška krađa, prijevara, utaja, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, računalna prijevara, nametljivo ponašanje, povreda dužnosti uzdržavanja, iznuda u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno sedam  počinitelja. Tri narušavanja zabilježena su na području Siska i dva na području Gline. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.

PROMET

Dogodilo se 20 prometnih nesreća i to šest na području Siska, po pet na području Kutine i Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gvozda i Gline, dok na području Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u šest slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u promet u tri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za jednim se još traga. U po jednoj prometnoj nesreći na području Petrinje i Gline vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća.

Stranica