Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Prometna policija - kontrola.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 14./15. listopada, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 146 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 31 prometni prekršaj, od kojih se 13 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a 11 na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog borja alkoholiziranih vozača, njih 12 je upravljalo automobilom i 1 teretnim vozilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih po četiri su počinjena na području Kutine i Petrinje, zatim tri na području Siska te po jedan na području Dvora i Sunje. Kod po četiri vozača izmjerene su koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 i od 1,5 do 2 promila, zatim kod po dva vozača koncentracije alkohola do 0,5 promila i više od 2 promila, dok se jedan vozač odbio podvrgnuti ispitivanju. Prema dobnim skupinama, njih šest je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, zatim tri vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, potom dva u dobnoj skupini od 18 do 24 godine te po jedan u dobnim skupinama od 25 do 30 i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 3,61 promil, izmjerena je 42-godišnjem vozaču koji je u subotu 14. listopada u Sisku, upravljao kombijem zagrebačkih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih osam je počinjeno na području Kutine, zatim dva na području Gline i jedan na području Sunje. Prema dobnim skupinama, njih četiri je bilo u dobnoj skupini više od 50 godina, zatim tri u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, potom dva vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina te po jedan u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 25 do 30 godina.
Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 175 km/h, izmjerena automobilu njemačkih nacionalnih oznaka, u subotu 14. listopada, oko 22.45 sati, na autocesti A3.

Vijesti u brojkama | Statistike