Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 9. do 15. listopada 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 47 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 41 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 14 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u sedam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u četiri slučaja i dr. U 14 prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je njih deset naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U sedam prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice, od strane tri hrvatska, dva bosanskohercegovačka te po jednog švicarskog i njemačkog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 93 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju, 64 kutije cigareta, 500 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama | Statistike