Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/STOP_tablica.jpg
Foto: ilustracija

S petka na subotu, 5./6. siječnja, u vremenu od 21 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 109 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 30 prometnih prekršaja, od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a šest na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih devet je upravljalo automobilom te po jedan biciklom i električnim romobilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih šest je počinjeno na području Siska, potom tri na području Kutine te po jedan na području Petrinje i Dvora. Kod osam vozača (među njima i vozač bicikla i električnog romobila) izmjerena je koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod po jednog vozača koncentracije alkohola do 0,5 promila i od 1,5 do 2 promila, dok se jedan vozač odbio podvrgnuti ispitivanju. Prema dobnim skupinama, njih pet je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, zatim tri vozača u dobnoj skupini više od 50 godina, potom dva u dobnoj skupini od 18 do 24 godine i jedan u dobnoj skupini od 25 do 30 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila, izmjerena je 39-godišnjoj vozačici koja je u petak, 5. siječnja oko 23.30 sati, na sisačkom području u mjestu Odra Sisačka, upravljala automobilom sisačkih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih četiri je počinjeno na području Hrvatske Kostajnice te dva na području Kutine. Prema dobnim skupinama, njih po dva je bilo u dobnim skupinama od 31 do 40 godina i više od 50 godina te po jedan u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 25 do 30 godina.  
Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 81 km/h, izmjerena automobilu zagrebačkih oznaka, u petak, 5. siječnja, oko 21.20 sati, na kutinskom području u mjestu Banova Jaruga.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila