Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 1. do 8. siječnja 2024. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 55 kaznenih djela, od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Počinjena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenima, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i pet osoba lakše, dok je u 26 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 13 slučajeva, nedržanje strane kretanja i nepoštivanje prednosti prolaska u po pet slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u dva slučaja i dr. U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane dva bosanskohercegovačka te po jednog hrvatskog i slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 116 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koja nisu imali liječničku dokumentaciju i alkoholna pića.

Vijesti u brojkama | Statistike