Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/alkotestiranje.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 9./10. ožujka, u vremenu od 21 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom zagrebačkom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 98 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 32 prometna prekršaja, od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a pet na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih 10 je upravljalo automobilom i 1 traktorom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola njih šest je počinjeno na području Kutine, potom četiri na području Siska te jedan na području Gline. Kod devet vozača, među kojem i vozaču traktora, izmjerena je koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod dva vozača koncentracije alkohola od 1,5 do 2 promila.

Prema dobnim skupinama njih četiri je bilo u dobnoj skupni od 25 do 30 godina, zatim tri vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, potom dva vozača u dobnoj skupni od 18 do 24 godine te po jedan vozač u dobnim skupinama od 31 do 40 godina i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,8 promila, izmjerena je muškarcu koji je u nedjelju, 10. ožujka oko 1,45 sati u Ulici Antuna Gustava Matoša u Kutini upravljao automobilom.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih tri je počinjeno na području Hrvatske Kostajnice te po jedan na području Kutine i Gline. Prema dobnim skupinama njih dvoje je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina te po jedan u dobnim skupinama od 18 do 24, od 25 do 30 i više od 50 godina.

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 94 km/h, izmjerena automobilu sisačkih registracija, u subotu, 9. ožujka oko 21.30 sati, na području Hrvatske Kostajnice u mjestu Panjani.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila