Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 4. do 10. ožujka 2024. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djelo, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Počinjena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodilo 35 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulima u kojoj su dvije osobe  smrtno stradale, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenima, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a šest osoba lakše, dok je u 26 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisna vožnja unatrag u devet slučajeva, neprilagođena brzina kretanja u osam slučajeva, nedržanje strane kretanja u sedam slučajeva i dr. U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja i svi su naknadno pronađeni. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjenih od strane po jednog hrvatskog, bosanskohercegovačkog, slovenskog i austrijskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 39 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama