Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_2.jpg
Foto: Ilustracija
 
Sa subote na nedjelju, 11./12. srpnja, u vremenu od 18 do 2 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su dvije preventivno-represivne akcije. Akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila i nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.
Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 119 sudionika u prometu i utvrdili 13 prometnih prekršaja, od kojih se sedam prekršaja odnosilo na nepropisnu brzinu, a četiri prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po dva prekršaja evidentirana su na području Siska i Hrvatske Kostajnice, a vozačima je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila. Prema dobnim skupinama po tri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te jedan vozač u dobnoj skupini od 18 do 24 godine. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,24 promila utvrđena je 30-godišnjakinji koja je zatečena kako u nedjelju, 12. srpnja, oko 1.30 sati iza ponoći, u Sisku upravlja osobnim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 109 km/h, a izmjerena je za osobni automobil zagrebačkih registracija.

Stranica