Rezultati provedenog nadzora u prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Sig_povjerenje.jpg
Foto: ilustracija

U utorak, 23. siječnja, u vremenu 9 do 19 sati, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu te prometovanja biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava.

Tijekom ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 54 prometna prekršaja, od kojih 26 ciljanih, a samim nadzorom obuhvaćeno je 133 sudionika i vozila u prometu.

Od ciljanih prekršaja, njih 11 počinjeno je na području Siska, potom devet na području Kutine, zatim tri na području Petrinje te po jedan na području Novske, Gvozda i Sunje.

Prema dobnim skupinama, najviše njih i to osam bilo je starije od 50 godina, zatim sedam prekršitelja u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, potom šest u dobnoj skupini od 41 do 50 godine, njih troje u dobnoj skupini od 18 do 24 godine te dva u dobnoj skupini od 25 do 30 godina.

Od ostalih prekršaja za izdvojiti je 10 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, potom šest prekršaja nepropisne vožnje te tri prekršaja upravljanje vozilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila