Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 26. studenoga do 2. prosinca 2018. godine
 

KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 31 djelo počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 19 kaznenih djela, zatim deset na području Petrinje, osam na području Kutine, po dva na području Novske i Hrvatske Kostajnice te jedno na području Gvozda.    

Zabilježeno je 17 krađa, 11 teških krađa, sedam oštećenja tuđe stvari, dvije utaje te po jedna prijetnja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tjelesna ozljeda, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.  

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 13, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska i Dvora. U po jednom slučaju prekršaj je počinjen vikom i galamom te odavanjem skitnji. 

Tijekom vikenda zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira.

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće i to šest na području Kutine, po četiri na području Siska i Petrinje, po tri na području Novske i Hrvatske Kostajnice i dvije na području Gline.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna lakše, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. 

Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, zatim nedržanje potrebnog razmaka i nepoštivanje prednosti prolaza u po tri slučaja, neosiguran teret u dva slučaja i dr.

U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja te je jedan ubrzo pronađen, dok se za petoricom još traga. U po dvije prometne nesreće na području Siska i Kutine vozači su zatečeni pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća. U jednoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala dva bosanskohercegovačka te po jedan hrvatski, austrijski, slovenski i švedski državljanin.

Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 52 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu kod sebe imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 98 kutija cigareta i 15 kilograma mesa.



Stranica