Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 1. do 7. srpnja 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji. Na području Kutine počinjeno je 13 kaznenih djela, 11 na području Siska, tri na području Gvozda te po dva na području Petrinje, Novske i Gline, dok n području Sunje, Gline i Dvora kaznena djela nisu evidentirana. Zabilježeno je deset krađa, devet prijetnji, šest teških krađa, tri oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i napad na ovlaštenu službenu osobu. Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 13 djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.  
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno devet počinitelja. Tri narušavanja počinjena su na području Siska, po dva na području Novske i Petrinje i jedno na području Kutine dok na području Sunje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom, u po dva slučaja fizičkim sukobom i reproduciranjem glasne glazbe i u jednom slučaju na naročito drzak način i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika. Tijekom vikenda zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno pet počinitelja.
 
 
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća i to šest na području Kutine, po četiri na području Siska i Petrinje, po dvije na području Sunje i Dvora te po jedna na području Novske i Gvozda dok na području Gline i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su četiri nesreće s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (jedan vozač motocikla) zadobile teške tjelesne ozljede i šest osoba lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u tri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno mimoilaženja u po dva slučaja i dr. U četiri nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. Također su evidentirane četiri prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.
 
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 16 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo devet hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka, dva švicarska i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 40 kutija cigareta, 6 kg duhana, tri noža, 41 kom pištoljskog streljiva, jednu mačetu te prehrambene proizvode i alkoholna pića. 

Stranica